zon

Vi hittade 5 synonymer till zon. Ordet zon är en synonym till område och region och kan bland annat beskrivas som ”område, bälte”.

Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av zon samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vilka synonymer finns till zon?

 1. distrikt
 2. område
 3. plats
 4. region
 5. trakt

Vad är motsatsen till zon?

Det saknas motsatsord. Föreslå nya motsatsord till zon.

Vad betyder zon?

 1. område, bälte
 2. område

Hur böjs ordet zon?

 1. zon
 2. zonen
 3. zonens
 4. zoner
 5. zonerna
 6. zonernas
 7. zoners
 8. zons

Hur kan ordet ordet zon användas?

 1. om du åker genom tre zoner, så betalar du dubbel taxa
 2. amerikanerna vistas bara i den skyddade zonen i Bagdad

Hur används ordet ordet zon i svenska tidningar?

 1. George Floyd Square, kvarteret uppkallat efter platsen där tragedin ägde rum, hade förvandlats till en autonom zon vilken ockupanterna vägrade ge upp om inte staden tillmötesgick deras krav.
 2. Ytterligare ett hotell, intill flygplatsen Gardermoen, har förvandlats till ett tillfälligt äldreboende eftersom det ordinarie ligger i den röda zon där ingen får vistas.
 3. En vecka senare besökte partiledarna Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) Angered, med förslag om att skapa zoner i utsatta områden där polisen utan brottsmisstanke ska få visitera människor.
 4. Nu meddelar regeringen att Neapel går från gul till röd zon, vilket innebär en ny nedstängning för området.
 5. Man kan komma in i en sorts zon där allting bara funkar.
 6. Nu däremot är folk på bristningsgränsen i de regioner som på nytt stängts ner i röda zoner.
 7. I Italien har man valt att låta dem vara öppna, även i så kallade "röda zoner".
 8. – Hela Polen kommer att utses till en röd zon från i morgon (lördag), säger han.
 9. För vissa som befinner sig i zoner som kan komma att omfattas av evakueringar har risknivån kunnat klassas ned, men de som redan har evakuerats har i de flesta fallen ännu inte kunnat återvända.
 10. – De flesta av de fall vi har är folk som har varit i utlandet, även då i gröna zoner i Sverige, säger han.
 11. Likadana demonstrationer har tidigare arrangerats mot de fortsatta attackerna mot abort– och kvinnorätten, mot försöken att kriminalisera sexualundervisning i skolan, mot homofoba attacker och utropandet av så kallade ”hbtq–fria zoner”.
 12. Den tredje förmodade planeten i systemet har en omloppsbana på 50 dagar och ligger i den beboeliga zonen där vatten kan finnas i flytande form.
 13. Framför Louvrens mest populära objekt – Leonardo da Vincis ”Mona Lisa” – har man också tvingats rita ut zoner på golvet för att inte trängseln ska bli för stor.
 14. Regeringen införde det som kallats för "röd zon" i Codogno den 21 februari, ett dygn efter det att läkare bekräftat att en patient var smittad.
 15. En fyra kilometer bred demilitariserad zon skiljer de båda länderna åt.
 16. En annan är den moderna buskrosen ’Constance Spry’, härdig till zon 4 (på vissa platser zon 5) och en klättrande Rosa ’Albertine’ runt sovrumsfönstret är inte fel, konstaterar hon.
 17. Maksim Polivko arbetar som guide i den stängda zonen i Tjernobyl.
 18. Många djur, många hotade arter som har etablerat sig i området efter olyckan har bränts ihjäl av lågorna, säger Maksim Polivko, som leder guidade turer i den stängda zonen, till TT.
 19. Säkerhetsdirektivet defineras i form av en vätskefri zon i cockpiten där det är förbjudet med vätska och som även uppmanar till säkerhetsåtgärder vid eventuella fall av oavsiktligt spilld vätska på känslig utrustning.
 20. Minst fyra raketer har slagit ner i den irakiska huvudstaden Bagdads så kallade gröna zon, det strängt bevakade område där regeringsbyggnader och utländska beskickningar är belägna.


Mer information om zon och synonymer

Här nedan kan du hitta information om vad en synonym är samt hitta andra ord som kan vara av intresse.

Vad är en synonym och ett motsatsord?

En synonym är ett ord med samma eller en snarlik betydelse som ett annat ord. En kan säga att en synonym är annat ord för samma sak. T.ex. är område en synonym till zon. Två synonymer kan dock ha olika ton och uppfattas på helt olika sätt.

Motsatsord, även kallade antonymer, är ord med just motsatta betydelser.