Text-omskrivare

Behöver du hjälp med att få din text lite mer levande och poetisk? I så fall har du nu chansen att få hjälp av Ordgurun.

Ordgurun kan skriva om din text genom att byta ut varje ord mot en synonym. Observera att det finns stor risk att textens budskap inte längre kommer att gå att förstå och att det mer kommer att likna ren nonsens.

Vad är detta?

Text-omskrivaren finns bara till för att roa. Fyll i en text och se vad för knasigheter Ordgurun spottar ur sig. Ordgurun försöker att hitta en synonym för varje ord i din text och sedan sätts dessa synonymer ihop till en ny text som blir mer eller mindre förstålig.

Kan jag använda text-omskrivaren för mitt skolarbete?

I teorin skulle du kunna använda text-omskrivaren för att skriva om text till ditt skolarbete. Tyvärr kommer nog texten att bli svårbegriplig och din lärare fundersam över vad den betyder. Behöver du hjälp med att byta ut enstaka ord i din text så är det bättre att slå upp varje ord för sig här på webbplatsen.

Exempeltexter

För att testa hur text-omskrivaren fungerar kan du använda en av följande meningar som är hämtade från svenska tidningar.